Sjeve Sjuttel verdeeld de punten eerlijk, maar verliest daardoor de koppositie

by Super User

Het is een spannende wedstrijd, waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn. De vorige keer heeft de Sjeve Sjuttel met 5-3 gewonnen, lukt het deze keer opnieuw? De mannen van Wezep weten te winnen van de Jacobs met 21-17 en 21-16. De zusjes van Wezep zijn samen ook sterk, maar Sandra van de Groep en Hilbertine Bos weten de punten binnen te halen in 17-21 en 19-21. De punten worden direct in het begin verdeeld.

Jacob jr. van Diermen mag aan zijn singel starten, maar ook hier vraagt het aandacht. De service is nog niet zoals het hoort, maar het wordt wel steeds beter. De eerste set verliest hij nipt, maar daarna komt Jacob steeds meer in vorm. Met een driesetter weet Jacob het punt binnen te halen voor de Sjeve Sjuttel. Ondertussen is Sandra bezig met haar enkel en heeft een ware strijd met de shuttel en zichzelf. De shuttel is veel te snel en alles is net uit. Het zit meer tegen dan mee en dat is ook duidelijk in de uitslag, Sandra verliest met 21-15 en 21-9.

Jacob sr. van Diermen heeft de vorige keer gewonnen en weet wat hem te wachten staat. Het lukt hem helaas niet om voldoende gas te geven, voldoende aanvallend te spelen en verliest de eerste set met 21-14. De tweede set wordt spannender, en de vraag is wie aan het langste eind trekt. Helaas gaat ook deze set naar zijn tegenstander en verliest Jacob met 21-19. Hilbertine maakt het zich in de eerste set lastig. Ze staat teveel vast en laat daardoor te veel langs haar heen. De backhand is daarmee haar zwakkere kant. Toch weet zij de partij naar haar hand om te zetten. De tweede set is aanzienlijk beter en wint de partij met 19-21 en 13-21.

Tot nu toe zijn nog steeds alle punten eerlijk verdeeld. Het staat 3-3 en de mixpartijen zullen het beslissen. Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos spelen samen, al na de eerste punt is Hilbertine erachter dat de tegenstander linkshandig speelt (dat is een ware prestatie, aangezien ze daar meestal aan het eind van de eerste set of aan het eind van de partij achter komt). Het anticiperen daarop is een tweede… Laten we zeggen dat Jacob jr. van Diermen anticipeerde op het ‘vergeetgedrag’ van Hilbertine, waardoor hij de return goed neer kon leggen. Het werd een spannende pot en in de tweede set wisten ze de verlenging niet naar zich toe te trekken, waardoor een derde set nodig was. Toch weten zij te winnen met 17-21, 24-22, 16-21, het vierde punt is binnen!

Jacob sr. van Diermen en Sandra van de Groep kunnen daarmee het winnende punt halen. Ze spelen samen, maar het loopt vandaag niet zoals ze beiden willen. Dat maakt ook het samenspelen lastiger, toch weten ze een derde set eruit te slepen door een verlenging in de tweede set. Helaas zijn ze in de derde set opnieuw hun flow verloren en verliezen met 21-15, 20-22 en 21-14.

Daarmee komt de eindstand op 4-4. Zowel Barneveld als Amersfoort hebben beiden met 8-0 gewonnen, wat betekent dat de Sjeve Sjuttel nu is gezakt naar een derde plaats. Elk punt is belangrijk. De Sjeve Sjuttel staat 3 punten achter op Barneveld en 1 punt op Amersfoort. Is daar nog iets van te maken? Voor nu eerst een rustperiode met kerst en de jaarwisseling. Badmintonvereniging de Sjeve Sjuttel wenst iedere speler en lezer van de Bunschoter gezegende feestdagen en een voorspoedig 2020. Tot volgend jaar!