Sjeve Sjuttel 1 speelt de eerste wedstrijd gelijk

by Super User

De vakantie is voorbij, we hebben twee keer getraind en afgelopen zaterdag startte dan ook de competitie. De dames, Sandra, Jennifer en Hilbertine, vormen samen met twee nieuwe mannen, Jacob sr. en Jacob jr., het eerste team van de Sjeve Sjuttel. De eerste wedstrijd van het seizoen is een thuiswedstrijd tegen Inside ’82 uit Baarn.

De Jacobs mogen van start met de herendubbel. Het blijkt al snel dat ze nog even moeten wennen aan de samenstelling, de snelle shuttle en de tegenstanders. Helaas lukt het ze niet om een game binnen te halen en verliezen met 12-21 en 13-21.

Gelijktijdig spelen Sandra en Hilbertine de damesdubbel. Een flitsende start waarin het spel zich kenmerkt door rust en een goede plaatsing. Vol overtuiging halen zij het eerste punt van het seizoen binnen in twee sets 21-14 en 21-16.

Het is tijd voor een revanche voor Jacob jr. Hij speelt de eerste mannenenkel. Ook in de eerste set moet Jacob jr. inkomen en verliest met 13-21. Hij pept zichzelf op om goed te plaatsen, rust te nemen en door te gaan. Het tij keert en hij pakt de set met 21-13. Dit betekent een derde en beslissende set. De derde set is erg lastig en Jacob jr. staat met 6-14 achter, is hier nog winst te behalen? De positieve mindset redt Jacob jr. en geeft gas. Hij wint de partij met 21-17, een knappe prestatie.

Bij de dames is Hilbertine gestart. De eerste set gaat relatief makkelijk en heeft de tegenstandster goed onder controle, ze wint met 21-15. In de tweede set keert het tij, vermoeidheid begint op te spelen en het lukt niet om deze set naar haar hand te krijgen, het wordt 15-21. Aan alles lijkt dat Hilbertine deze derde set net te kort gaat komen, het staat 17-20. Door een goede focus, rust en plaatsing lukt het om terug te komen naar 20-20 en vervolgens de wedstrijd binnen te halen met 22-20.

Het is de beurt aan Jacob sr. Hij mag zich opmaken voor zijn partij. Vol goede moed start Jacob sr. Helaas gaat het vrij snel en heeft hij de eerste set met 9-21 verloren. Op naar de tweede, het lukt Jacob sr. om beter bij te blijven, maar winst zit er niet in. Met drie punten meer dan in de eerste game verliest Jacob sr. zijn partij met 12-21.

Het is de beurt aan Sandra. Van haar teamgenoten krijgt ze te horen dat zij de gelijkmaker kan maken. Na een seizoen met veel verliespartijen zou dat al een hele winst zijn. Met deze druk begint Sandra aan de wedstrijd en wint vol overtuiging met 21-9 haar eerste set. In de tweede set komt haar tegenstandster goed terug en zijn het lange really’s. Het staat ondertussen 20-20 en de andere teams in de zaal hebben op dat moment even geen lopende partijen. Iedereen kijkt gespannen hoe dit afloopt. Pakt Sandra hier de set en daarmee de game? Het lukt haar helaas net niet om het vast te houden en verliest de partij met 23-25. In de derde game speelt Sandra weer overtuigend en lijkt haar tegenstandster op te zijn. Sandra wint met 21-7.

Het is tijd voor de beide mixpartijen. Jacob jr. en Hilbertine spelen de eerste mixpartij en Jacob sr. en Sandra de tweede mixpartij. Beiden verliezen hun eerste set met 15-21 en 16-21. Op naar de tweede set. Jacob jr. en Hilbertine positioneren beter en komen goed mee, ze trekken de set naar hun hand met 21-18. Jacob sr. en Sandra doen hun uiterste best en komen ook goed mee, maar verliezen nipt met 18-21. Het staat nu 4-3, lukt het nog om daar 5-3 van te maken of wordt het gelijkspel? In de laatste set worden er teveel fouten gemaakt bij Jacob jr. en Hilbertine, en verliezen daardoor helaas met 17-21. De eerste wedstrijd eindigt daarmee in gelijkspel.